mandag 7. april 2014

10 spørsmål og svar om lån uten sikkerhet

Det finnes mange forskjellige lånetyper der ute, men et av de mest populære lånene er forbrukslån. Men vet du egentlig hva det innebærer å ta opp et slikt lån? I denne artikkelen kan du lese de ti mest vanlige spørsmålene om lån uten sikkerhet.
Hva betyr lån uten sikkerhet?
Det betyr at du ikke behøver å stille noen gjenstander eller egenkapital for å låne penger. Du må rett og slett ha høy nok inntekt for å låne.
Hva er så lån med sikkerhet?
Boliglån er et godt eksempel på et lån med sikkerhet. Her må du stille egenkapital eller noe av verdi for å låne penger.
Er forbrukslån uten sikkerhet?
Det stemmer. Alle forbrukslån i Norge kommer uten sikkerhet, og det gjør at renten er ganske mye høyere. Banken tar tross alt en ganske så stor risiko ettersom de låner ut penger uten å kreve sikkerhet.
Hvor høy er renten på et forbrukslån?
Det er vanskelig å svare på, ettersom alle banker står fritt til å sette sine renter individuelt. Den nominelle renten vil derfor avhenge av din inntekt, men vanligvis er den sjeldent lavere enn 7 prosent, og neppe høyere enn 22 prosent. Husk at renter og gebyrer kommer i tillegg!
Kan jeg bruke pengene på hva jeg vil?
Så absolutt. Dette er en av de største fordelene med et lån uten sikkerhet. Her skal ikke banken ha noe innsyn i hva du ønsker å bruke pengene på, enten det er kompistur til Sunny Beach eller oppussing av loftstua.
Hvordan kan banken låne ut penger uten sikkerhet?
De gjør en grundig bakgrunnssjekk av deg, i form av en kredittsjekk. Her får de opplysninger om din tidligere betalingshistorikk, og kan dermed luke ut dårlige betalere. Samtidig får de også info om inntekten din fra Skatteetaten, slik at det ikke nytter å juge på seg ekstra høy inntekt her.
Hvor kan jeg ta opp et forbrukslån?
Det eksisterer over 40 banker i Norge hvor du kan ta opp et forbrukslån. Den kanskje enkleste måten er å gå på nettsider som sammenligner ulike lån som for eksempel billig forbrukslån.no, eller du kan gå til agenter som sammenligner flere lån samtidig inkludert Forbrukslån .no eller BBF.no
Hva skjer om jeg ikke betaler ned et lån uten sikkerhet?
Det samme som ved andre lån. Forskjellen er at du har jo ikke stilt noe som sikkerhet, så banken kan ikke gjøre krav på spesifikke eiendeler. Derimot vil saken gå til inkasso og namsmannen vil kunne sette tvungen lønnstrekk på deg.
Er det noen haker med slike lån?
Nei, absolutt ikke. Forbrukslån er en «gave til folket», sett borti fra at renten er en del høyere enn ved andre lån. Men det må man tåle, dersom man vil ha et så godt lån.
Er det vanskelig å få et forbrukslån?
Også her må vi svare nei. Kravene er sjeldent veldig kompliserte. Så lenge du oppfyller kravet om aldersgrense, som varierer fra 18 til 25 år fra bank til bank, samtidig som du har en fast og habil inntekt, så er du godt på vei til å få låne penger.
Bør jeg ta et slikt lån?
Vanskelig spørsmål. Her må du rett og slett finne ut om du kan låne, om du behøver å låne og om du har råd til å låne. Google disse spørsmålene, og du vil nok få svar!

1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett